Sredstvima Kancelarije za KiM završen još jedan projekat uređenja Velike Hoče

od strane | 10/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Wikimedia)

  Uz finansijsku podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u Velikoj Hoči je završeno popločavanje balkona i stepeništa ispred prostora gde se nalaze važne ustanove za meštane te metohijske enklave – sala Doma kulture, biblioteka, kao i Privremeni organ opštine Orahovac, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kako je navedeno, na tom mestu se nalazi i jedan od simbola mesta – natpis VELIKA HOČA sa strofom pesme koja posvećena ovom selu, a koju je napisao i komponovao Gavrilo Kujundžić: „Kroz snažne bure i silne oluje, vekovima korača Velika Hoča“.

Radovi su završeni uoči obeležavanja Miholjdana, seoske slave Velike Hoče.

U saopštenju se ističe da je ovo još jedan u nizu projekata uređenja Velike Hoče koji je završen sredstvima Kancelarije za KiM.

Prethodno, u ovom mestu otvoren je novi gradski trg, a uređeno je i popločavanje i obnova centralne ulice Velike Hoče.

Svi ovi projekti imaju za cilj da oplemene izgled i dodatno istaknu potencijale za razvoj Velike Hoče, stoji u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...