Pošta Srbije i DHL potpisali krovni Sporazum o saradnji

od strane | 27/09/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Vuk Branković)

  Pošta Srbije i kompanija DHL Express Srbija potpisale su krovni Sporazum o saradnji koji obuhvata partnerstvo u oblasti logističkih i poštanskih usluga.

Ovaj dokument su u PTT muzeju u Beogradu potpisali v. d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i generalni direktor DHL Express Srbija Fion Heriot.

Đorđević je nakon potpisivanja sporazuma kazao da je ovo važan događaj za Poštu Srbije, jer DHL ima veliko iskustvo kada je reč o poštanskom saobraćaju.

– Pošta Srbije je radila na tome da kod izbora strateškog partnera dobije najboljeg i dobila je jednog od najačih i najboljih koji posluje u svetu, i za nas je čast i privilegija da radimo sa njima – kazao je on.

Đorđević je dodao da će ova saradnja sa DHL-om uticati da Pošta Srbije unapredi svoje poslovanje i da će ubrzati da zauzme mnogo veći deo kolača na tržištu, dok će građani dobiti još bržu i pouzdaniju dostavu, širi spektar usluga i bolju povezanost sa globalnim tržištima.

– Posle potpisivanja današnjeg dokumenta ići ćemo i na dalju razradu naše saradnje i imamo konkretno više oblasti o kojima razgovaramo i pregovaramo kako i na koji način da sarađujemo – naveo je on.

Prema rečima Đorđevića, konkretno su najvažnije četiri oblasti o kojima se razgovara i to je saradnja Pošte i DHL u oblasti paketomata, zatim logistike, mogućnosti da se usluge DHL obavljaju u Poštama širom Srbije, kao i o zajedničkoj saradnji u oblasti hibridne pošte.

On je podsetio da je Pošta Srbije u prethodnom periodu instalirala 420 paketomata u Srbiji i da planira da u narednom periodu instalira još 800, jer to preduzeće želi da bude lider u toj oblasti.

– Preuzimanje paketa na paketomatima pruža jednu veću konfornost i luksuz – poručio je Đorđević i dodao da će pošta instalirati i paketomate namenjene za ličnu upotrebu, odnosno kuće.

On je naveo i da je Pošta Srbije dobila od Vlade Srbije zemljište od 23 hektara vrlo blizu logističkog centra tog preduzeća i tu želi da izgradi mobilni logistički centar, a pošto postoji interesovanje DHL da se širi na našem tržištu, interesantno je i da u toj oblasti ova dva preduzeća budu partneri.

– Kroz ovu saradnju zajedno sa DHL stvaramo most između Nemačke i Srbije jačajući našu ulogu na svetskom tržištu – zaključio je Đorđević.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: