Osniva se nova srednja škola unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici

od strane | 25/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto:Tanjug)

  Vlada Srbije odlučila je da osnuje četvorogodišnju srednju školu unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici koja će početi s radom školske 2023/2024. godine, objavljeno je u Službenom glasniku.

Ova škola će kroz planove i programe nastave i učenja vršiti svoju funkciju obrazovanja i vaspitanja dece, a biće specijalizovana za ekonomiju, pravo i administraciju.

Sedište ove škole biće u Železničkoj ulici broj 22, a na njeno osnivanje, organizaciju i rad primenjivaće se propisi o javnim službama o obrazovanju i vaspitanju.

Iz budžeta Srbije finansiraće se sredstva za početak rada i obavljanje delatnosti škole.

Do imenovanja Školskog odbora obrazovan je Privremeni školski odbor koji će do sredine februara doneti Statut škole.

Direktorka škole unutrašnjih poslova biće profesorka fizičkog vaspitanja iz Sremske kamenice Vesna Đurović.

U Službenom glasniku se navodi da će stručnu i administrativno-tehničku podršku školi u sprovođenju prijemnog ispita za upis učenika u školsku 2023/2024. pružiti Ministarstvo unutrašnjih poslova, a upisanim učenicima će biti obezbeđeni smeštaj i hrana u internatu, kao i udžbenici, školski pribor, odeća, obuća i druga oprema neophodna za pohađanje nastave i boravak.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...