„Nikola Tesla“ je najbolji evropski aerodrom u tri kategorije

od strane | 07/03/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Youtube printskrin)

  Aerodrom Nikola Tesla kojim upravlja kompanija Belgrade airport, članica VINCI Airports, proglašen je za najbolji aerodrom u Evropi u 2022. godini u tri kategorije.

Kompanija je saopštila da su priznanja dobijena u okviru Programa nagrade za kvalitet usluge aerodroma (ASQ) Međunarodnog saveta aerodroma (Airports Council International – ACI).

Navodi se da priznanja dobijena za najbolji aerodrom po veličini u regionu u kategoriji od pet do 15 miliona putnika godišnje, aerodrom sa najposvećenijim osobljem u Evropi i najudobniji aerodrom u Evropi.

Beogradski VINCI Airports navodi da je priznanja dobio i za aerodrome u Portu, Gvanakasteu i Puerto Plati koji su proglašeni za najbolje aerodrome u svom regionu po pitanju aerodromskih usluga.

Ističe se da je aerodrom Gvanakaste proglašen za aerodrom koji svojim korisnicima pruža najbolje iskustvo u procesu putovanja.

Dodaju da je međunarodni aerodrom Osaka rangiran kao prvi po tačnosti u okviru OAG Lige tačnosti (OAG Punctuality League).

– Ove nagrade ilustruju sposobnost kompanije VINCI Airports da održi nivo svojih aktivnosti u pogledu kvaliteta usluga, uprkos veoma dinamičnim uslovima oporavka saobraćaja – ocenjeno je u saopštenju.

Navodi se da je obim putničkog saobraćaja kompanije VINCI Airports udvostručen u periodu između 2021. i 2022. godine, sa ukupno opsluženih 209 miliona putnika.

Generalni direktor kompanije VINCI Concessions i predsednik kompanije VINCI Airports Nikola Notbar u izjavi je istakao značaj aerodromskih timova u velikom poslovnom uspehu u uslovima povratka putnika na aerodrome.

– Njihova posvećenost bila je za primer. Obezbeđivanje pozitivnog iskustva za naše putnike jedan je od prioriteta, kao i prednosti poslovnog modela VINCI Airports. Veoma smo ponosni što smo se sa izazovom povratka putnika na naše aerodrome suočili na brz i efikasan način – poručio je on povodom priznanja.

Kompanija VINCI Airports upravlja poslovanjem više od 65 aerodroma u 12 zemalja Evrope, Azije i Amerike.

Ta kompanija razvija, finansira i gradi aerodrome i upravlja njima ulažući sopstvene investicione kapacitete, znanje i umeće, kaže se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...