„Nikola Tesla“ je najbolji evropski aerodrom u tri kategorije

od strane | 07/03/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Youtube printskrin)

  Aerodrom Nikola Tesla kojim upravlja kompanija Belgrade airport, članica VINCI Airports, proglašen je za najbolji aerodrom u Evropi u 2022. godini u tri kategorije.

Kompanija je saopštila da su priznanja dobijena u okviru Programa nagrade za kvalitet usluge aerodroma (ASQ) Međunarodnog saveta aerodroma (Airports Council International – ACI).

Navodi se da priznanja dobijena za najbolji aerodrom po veličini u regionu u kategoriji od pet do 15 miliona putnika godišnje, aerodrom sa najposvećenijim osobljem u Evropi i najudobniji aerodrom u Evropi.

Beogradski VINCI Airports navodi da je priznanja dobio i za aerodrome u Portu, Gvanakasteu i Puerto Plati koji su proglašeni za najbolje aerodrome u svom regionu po pitanju aerodromskih usluga.

Ističe se da je aerodrom Gvanakaste proglašen za aerodrom koji svojim korisnicima pruža najbolje iskustvo u procesu putovanja.

Dodaju da je međunarodni aerodrom Osaka rangiran kao prvi po tačnosti u okviru OAG Lige tačnosti (OAG Punctuality League).

– Ove nagrade ilustruju sposobnost kompanije VINCI Airports da održi nivo svojih aktivnosti u pogledu kvaliteta usluga, uprkos veoma dinamičnim uslovima oporavka saobraćaja – ocenjeno je u saopštenju.

Navodi se da je obim putničkog saobraćaja kompanije VINCI Airports udvostručen u periodu između 2021. i 2022. godine, sa ukupno opsluženih 209 miliona putnika.

Generalni direktor kompanije VINCI Concessions i predsednik kompanije VINCI Airports Nikola Notbar u izjavi je istakao značaj aerodromskih timova u velikom poslovnom uspehu u uslovima povratka putnika na aerodrome.

– Njihova posvećenost bila je za primer. Obezbeđivanje pozitivnog iskustva za naše putnike jedan je od prioriteta, kao i prednosti poslovnog modela VINCI Airports. Veoma smo ponosni što smo se sa izazovom povratka putnika na naše aerodrome suočili na brz i efikasan način – poručio je on povodom priznanja.

Kompanija VINCI Airports upravlja poslovanjem više od 65 aerodroma u 12 zemalja Evrope, Azije i Amerike.

Ta kompanija razvija, finansira i gradi aerodrome i upravlja njima ulažući sopstvene investicione kapacitete, znanje i umeće, kaže se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...