Mladi iz Srbije mogu da konkurišu za besplatne vozne karte za put po Evropi

od strane | 11/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Mladi iz Srbije rođeni 2005. mogu da konkurišu za 38.000 besplatnih voznih karata za putovanje po Evropi u periodu između 1. marta 2024. i 31. maja 2025. godine.

Prijavljivanje traje do 18. oktobra u podne, prenosi Dojče vele.

Evropska komisija objavila je početak sledeće runde programa putovanja „Diskaver EU“ („Otkrij EU“), a u njemu mogu da učestvuju državljani zemalja EU, kao i Islanda, Lihtenštajna, Severne Makedonije, Norveške, Turske i Srbije.

Ko želi da osvoji besplatnu kartu, prvo mora da pokaže svoje znanje u jednom kratkom kvizu.

Pobednici mogu da putuju širom Evrope do 30 dana u periodu između 1. marta 2024. i 31. maja 2025.

Program je namenjen mladima od 18 godina, odnosno, za kartu mogu da učestvuju svi koji su rođeni od 1. januara, do 31. decembra 2005. godine. Učesnici sa invaliditetom ili zdravstvenim problemima mogu da povedu pratnju.

Inicijativa „Diskaver EU“ započela je 2018. i bila je zamisao aktivista Vinsenta-Imanuela Hera i Martina Špera.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...