Ministar Đerlek s predstavnicima opštine Priboj o rešavanju lokalnih problema

od strane | 15/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek razgovarao je sa savetnikom u kabinetu predsednika opštine Priboj Esadom Mehovićem i predstavnicima lokalne samouprave o trenutnoj situaciji u ovoj opštini i projektima koji bi omogućili bolje uslove za život građana Priboja.

Đerlek je rekao da je u planu utvrđivanje stanja na terenu, izrada metodologije i sveobuhvatne strategije regionalnog razvoja kako bi se na adekvatan način utvrdile potrebe na terenu, ali i potencijali lokalnih samouprava.

Dodao je da će u narednom periodu raditi na pitanjima manje razvijenih regiona i nerazvijenih opština poput Priboja, kojima je potreban dodatni podsticaj i iskorišćavanje sopstvenih potencijala kako bi što brže dostigle i išle u korak sa razvijenijim delovima Srbije.

Govoreći o situaciji u lokalnoj samoupravi, predstavnici opštine Priboj kao prioritetne su naveli infrastrukturne i komunalne probleme, kao i nedostatak stručnih kadrova na terenu.

Ministar je najavio čvršću saradnju sa lokalnim samoupravama i regionalnim razvojnim agencijama širom Srbije, ali i međuresornu saradnju u okviru Vlade Srbije i zajednički rad na sagledavanju prioritetnih potreba građana.

Istakao je da je neophodno usmeriti i dodatnu pažnju na privlačenje stranih investicija u Priboj i druge nerazvijene opštine širom Srbije, kako bi se zaustavio negativan demografski trend i omogućilo otvaranje novih radnih mesta.

Navodeći da će u budućem periodu održati sastanke sa predstavnicima opštinskih samouprava širom Srbije, ministar Đerlek istakao je važnost ovakvih susreta, kako bi se na što bolji način sagledala objektivna situacija na terenu.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...