Martinović: Za fiskulturnu salu u srednjoj školi u Topoli izdvojeno 28 miliona dinara

od strane | 26/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović svečano je otvorio fiskulturnu salu u srednjoj školi „Kralj Petar I“ u Topoli, za čiju je rekonstrukciju ministarstvo izdvojilo budžetska sredstva u iznosu od 28 miliona dinara.

– Do sada smo podržavali različite manifestacije u opštini Topola tokom prethodnih godina, pre svega manifestaciju Etno sajam i sa tom praksom ćemo nastaviti i dalje. Nedavno smo u Topoli otvorili Jedinstveno upravno mesto čime smo građanima olakšali ostvarivanje njihovih prava u različitim upravnim postupcima. Opština Topola i građani ove opštine će u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i dalje imati pouzdanog partnera i nadam se da ćemo i ubuduće zajednički da realizujemo projekte koji su od interesa za građane Topole, ali i cele Šumadije – rekao je ministar Martinović, dodajući da je samo u opštinu Topola iz budžetskog fonda uloženo 38 miliona dinara.

On je ovom prilikom istakao i da je završen javni poziv za budžetski fond, a ukupan iznos budžetskog fonda za ovu godinu je 490 miliona dinara.

– Veliki broj opština iz cele Srbije se prijavio i u narednom periodu nas čeka jedan ne baš jednostavan posao, a to je da tih 490 miliona dinara što pravičnije raspodelimo tako da što veći broj jedinica lokalne samouprave dobije odgovarajuća sredstva. Svi projekti koji su poslati od strane lokalnih samouprava su veoma važni za njih, tako da ćemo se potruditi da svakoj opštini pomognemo. Želim da naglasim da jedinicama lokalne samouprave preko raznih projekata pomažu i druga ministarstva. Sledimo politiku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, a to je ekonomski razvoj cele naše zemlje od severa do juga i od istoka do zapada, kako bi građani u svim sredinima živeli što bolje – istakao je Martinović.

On je još rekao da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave partner svim opštinama u Srbiji u realizaciji važnih projekata, a rekonstrukcija fiskulturne sale u srednjoj školi u Topoli samo je jedan od njih.

Predsednik opštine Topola Vladimir Radojković zahvalio se ministarstvu na sredstvima koje je obezbedilo za rekonstrukciju sale, istakavši da je ovo samo prvi deo projekta, a da se u narednom periodu očekuje i izgradnja Doma za učenike.

– Želimo najpre da se zahvalimo predsedniku Aleksandru Vučiću koji je tokom svoje nedavne posete najavio i velike projekte u vodosnabdevanju i sređivanju užeg gradskog jezgra ovde u Topoli. Ukupna vrednost tih investicija je oko dva miliona evra. Mnogo nam je drago što Vlada Srbije nije zaboravila našu opštinu i želja nam je da što više dočekujemo sve ministre jer to će značiti bolji standard za sve naše građane – rekao je predsednik opštine Topola.

On je dodao da je za rekonstrukciju fiskulturne sale u srednjoj školi Kralj Petar i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu opredelilo sredstva u iznosu od 28 miliona dinara, dok je opština Topola izdvojila oko 14 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...