Martinović sa građanima Obrenovca o lokalnim pitanjima i izazovima

od strane | 02/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović, sa predsednikom Gradske opštine Obrenovac Milošem Stanojevićem, obišao je mesne zajednice Grabovac, Poljane i Ušće i sa meštanima razgovarao o glavnim problemima i izazovima sa kojima se suočavaju, a u cilju njihovog rešavanja u što kraćem vremenskom periodu.

Martinović je naglasio da je GO Obrenovac uložila mnogo sredstava u izgradnju i obnovu lokalne putne infrastrukture, naročito nakon poplava 2014. godine, čime su rešeni mnogi problemi građana.

Naveo je da je povod njegove posete upravo da zajedničkim snagama iznađu najefikasnija rešenja za preostale probleme.

– Kao i u većini opština i gradova, lokalna putna infrastruktura je jedan od glavnih problema Obrenovca. Naglasio bih da je GO Obrenovac teritorijalno razuđena opština gde postoji i gde se trenutno gradi veliki broj kategorisanih i nekategorisanih puteva. U toku je čak izgradnja pravaca koji do sada nisu bili uređeni i uveren sam da u narednih nekoliko meseci na teritoriji Obrenovca neće postojati značajniji putni pravac koji nije asfaltiran – istakao je Martinović prilikom obilaska završnih radova na putu Milutinovića u MZ Grabovac.

On je ukazao da je u razgovoru sa građanima saznao da je jedan od stalnih problema neuređenost korita reke Kolubare, kroz selo Poljane, te dodao da će o tome obavestiti nadležne organe.

Prilikom posete naselju Ušće, ministar je obišao radove na izgradnji crkve posvećene Svetom velikomučeniku Geogriju, kao i most, koji je zbog oštećenja zatvoren za vozila javnog gradskog prevoza.

Predsednik GO Obrenovac Miloš Stanojević istakao je značaj mnogobrojnih projekata koji se u interesu građana sprovode na području Obrenovca, kao i važnost nastavka kvalitetne saradnje sa ovim ministarstvom i celokupnom Vladom Srbije.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...