Dačić: Imamo dobru volju i spremni smo da unapređujemo saradnju sa BiH

od strane | 24/02/2023 | Politika, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa šefom diplomatije BiH Elmedinom Konakovićem s kojim je razgovarao o međusobnim odnosima ove dve zemlje, ekonomskoj saradnji, kao i o rešavanju otvorenih pitanja.

Tokom razgovora konstatovano je da su odnosi dveju država dobri i naglašena je potreba nastavka redovnog političkog dijaloga.

– Imamo dobru volju i spremni smo da unapređujemo saradnju sa BiH. Srbija želi dobre, prijateljske odnose i imamo dosta prostora, a to zavisi od političke volje i želje da utvrdimo zajedničke interese i rešavamo otvorena pitanja- izjavio je Dačić.

Posebno je istaknuta važnost realizacije strateških infrastrukturnih saobraćajnih i energetskih projekata, sa obostranim čvrstim uverenjem da bi od njihove realizacije korist imali građani obe zemlje.

Konaković je naglasio da je Dačić najbrže reagovao na dopis kojim su želeli da pokažu šta su pritoriteti BiH i koliko im je važna stabilnost jugoistočne Evrope, kao i da vrlo brzo krenu u saradnju sa Srbijom i Crnom Gorom.

To je, kako je naveo, preduslov za bilo kakvu reformu i integracijski proces, posebno evropski.

– Želimo da vratimo BiH na poziciju da bude most između istoka i zapada, zemlja prilika i šansi i da zajedno sa kolegama iz Srbije idemo na zajednička tržista na istoku – kazao je on.

Osim razgovora o bilateralnim odnosima, razmenjena su mišljenja i o aktuelnim regionalnim i širim međunarodnim pitanjima.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: