Brnabić: Usvojena Strategija za mlade do 2030. godine

od strane | 26/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Vlada Srbije usvojila je Nacionalnu strategiju za mlade do 2030. godine, kao jedan od najvažnijih dokumenata koji se bavi položajem mladih, saopštila je premijerka Ana Brnabić.

Ona je navela da je ovaj dokument odredio prioritete omladinske politike u narednih sedam godina i zato je važno što su se u proces njegovog kreiranja i donošenja uključili upravo oni kojih se ovo najviše tiče – mladi.

Zahvalila se organizacijama civilnog društva koje su najviše doprinele ovom dokumentu, kao što su Krovna organizacija mladih Srbije, Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada, Nacionalna asocijacija Kancelarije za mlade, Omladinski savez udruženja OPENS i Centar za omladinski rad.

Brnabićeva se osvrnula i na dosadašnji odaziv kada je reč o ovoj strategiji za mlade, s uverenjem da će uskoro on biti još veći.

– Preko 2.000 njih je kroz različite načine učestvovalo u ovom procesu, a sigurni smo da će se još više uključiti prilikom kreiranja Akcionog plana, koji će pratiti Strategiju – navela je Brnabić.

Ono što je novo u strategiji odnosi se na prepoznavanje i standardizaciju lokalne omladinske politike i mehanizme kako svi resori mogu da izdvajaju više sredstava za mlade i doprinesu međusektorskoj saradnji u oblasti podrške mladima.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...