Brnabić: SNS je nabolje promenio položaj žena u Srbiji

od strane | 03/03/2023 | Politika, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Srpska napredna stranka (SNS) je mnoge stvari u Srbiji promenila nabolje, a jedna od njih je i položaj žena, izjavila je poverenica Gradskog odbora SNS i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je na tribini „Žene-energija koja pokreće svet“, koju je povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena organizovao opštinski odbor SNS Palilula, ocenila da su žene odgovorniji deo našeg društva.

– Žene se danas nalaze na rukovodećim mestima u mnogim upravnim okruzima. U Skupštini Srbije one čine više od trećine poslanika, a među njima je najveći broj iz SNS – rekla je Brnabićeva i dodala da devet ministarstava u Vladi vode žene.

Prema njenim rečima, one su na najvažnijim funkcijama u nekim upravnim okruzima, pa u Rasinskom upravnom okrugu pet od šest lokalnih samouprava vode žene.

– To su uradili Aleksandar Vučić i SNS i to neće moći da se vrati unazad. Direktno na inicijativu predsednika Srbije važni gradovi, kao što su Kruševac, Niš, Užice po prvi put u istoriji imaju žene za gradonačelnice – navela je premijerka.

Vučić je, prema njenim rečima, pokrenuo najvažnije promene u zemlji, među kojima je i poboljšanje položaja žena.

– SNS je na čelu sa Aleksandrom Vučićem promenila mnogo, a najvažnije je to što je promenila naš odnos prema nama samima i što smo ponovo počeli da verujemo u sebe i snagu i potencijale naše zemlje – dodala je Brnabićeva.

Ona je napomenula da su najveće promene napravljene u ekonomiji, zapošljavanju, rastu plata i penzija, ali i u infrastrukturi.

Obraćajući se prisutnim ženama u Centru za kulturu „Vlada Divljan“, potpredsednik SNS i ministar odbrane Miloš Vučević je istakao da je ponosan što je deo Vlade čiji je predsednik žena, što one čine veliki deo parlamenta, ali i što su žene uspešne u mnogim drugim poslovima koji se više smatraju muškim pa ih ima u vojsci, rade kao vozači u gradskom saobraćaju, postižu dobre rezultate u sportu.

– I Srbija je ženskog roda. Vi treba da nas pokrenete i prizovete pameti da u ovim teškim vremenima ispravno postupimo i preteknemo, da se kao zemlja razvijamo, imamo više dece – poručio je on i dodao da žene više nego muškarci podržavaju Aleksandra Vučića i da su potrebne Srpskoj naprednoj stranci.

Ocenio je da žene nisu samo dobre domaćice i majke, već neko ko treba da pomogne da brod koji se zove Srbija negde ne zaluta i ne nasuče se.

– Podrška Aleksandru Vućiću je veća u ženskoj populaciji, jer vi umete da prepoznate ko šta radi za Srbiju i ko čuva Srbiju – naglasio je Vućević.

Na tribini su prisustvovale i ministarke Maja Gojković, Maja Perović, Darija Kisić.

U zabavnom delu programa učestvovali su solistkinja opere u Srpskom narodnom pozorištu Nataša Tasić Knežević, glumac Rastko Janković, grupa Trio Passage, a organizovana je i modna revija.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: