Brnabić: Očekuje se da Srbija ove godine dostigne privredni rast od 2,5 odsto

od strane | 10/03/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kojoj konstatovano da je u prvom kvartalu ove godine ostvaren projektovani rast, i da su rezultati u januaru bolji od očekivanih.

Brnabićeva je istakla da se očekuje da Srbija ove godine dostigne privredni rast od 2,5 odsto, navodi se u saopštenju.

Na sednici je istaknuto da je za očuvanje održivog privrednog rasta neophodno i dalje ulaganje u kapitalne projekte u oblasti putne, železničke i infrastrukture u oblasti zdravstva.

Predsednica Vlade je naglasila da je oblast informacionih tehnologija u prošloj godini ostvarila odlične rezultate i da je potrebno da se oni nadmaše u ovoj godini, budući da ta oblast predstavlja budućnost i jednu od ključnih oblasti za rast privrednog rasta.

Kako se navodi, premijerka je poručila da je poseban akcenat stavljen na širenje na nova tržišta za izvoz domaćih proizvoda.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...