Brnabić: Novi projekti su pred nama, cilj je da Srbija napreduje i jača

od strane | 05/02/2023 | Politika, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je nove projekte koji će biti realizovani u narednom periodu i dodala da je cilj da naša država nastavi da napreduje i bude sve jača.

Brnabić je gostujući na TV Prva najavila da će tokom sledeće nedelje obići Gadžin Han i Niš, kako bi promovisala projekte u zdravstvenoj i naučnoj infrastrukturi.

– Niš ima najlepši Naučno-tehnološki park. Gradimo drugu fazu, to će biti još jedna velika zgrada pored onog koji smo već izgradili – kazala je Brnabićeva.

Najavila je da će ove godine u Kruševcu početi da se gradi Naučno-tehnološki park, kao i da će Čačak dobiti novu zgradu Naučno-tehnološkog parka.

Podsetila je da ove godine IT izvoz dostigao 2,7 milijardi evra i izrazila očekivanje da će sledeće godine biti četiri milijarde.

– Borba svaki dan da Srbija nastavi da napreduje i da jača, to je ono što dugujemo našem narodu. Bez obzira na sve izazove koji su pred nama idemo dalje – poručila je srpska premijerka.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...