Brnabić: Evropske kompanije u Srbiji zapošljavaju više od 280.000 ljudi

od strane | 28/02/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da su glavni strateški prioriteti spoljne politike Srbije Evropska unija (EU) i regionalna saradnja.

– Samo u decembru prošle godine evropske kompanije u Srbiji su direktno zapošljavale 281.363 ljudi, a da bi kada bi sve zemlje regiona ušle u projekat Otvoreni Balkan, BDP porastao za sedam odsto – izjavila je premijerka.

Brnabićeva je to rekla u uvodnom delu regionalne konferencije „Evroatlantske integracije Zapadnog Balkana, perspektive – Zapadni Balkan, Transatlantska saradnja i građansko društvo“.

Na konferenciji, kojoj je prisustvovala i ministarka za evopske integracije Tanja Miščević, govorio je i norveški ambasador Jern Eugen Jelstad.

Skup je organizovao Balkanski fond za demokratiju nemačkog Maršalovog fonda SAD, kao deo projekta „Jačanje EU integracija u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji“ uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Norveške i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

Konferenciji su prisustvovali i ambsadori SAD, Velike Britanije, kao i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...