Beograd postaje domaćin najbržih svetskih sprintera

od strane | 02/02/2023 | Sport, Srbija

(Foto: SAS)

  Srpska prestonica ponosna je što će ove godine biti domaćin osmog po redu „Belgrade Indoor Meeting“ koji će se održati 15. februara u Atletskoj dvorani na Banjici od 17 sati i 30 minuta.

Kako je saopšteno iz Srpskog atletskog saveza (SAS), učešće su potvrdili neki od najbržih sprintera sveta – Jamajčanka Britani Anderson na 60 metara sa preponama, Mario Burke sa Barbadosa na 60 metara i Amerikanka Kajla Vajt na 60 metara.

Beograd je do sada bio domaćin velikih planetarnih atletskih takmičenja i sportista koji su menjali istoriju, pa ove godine nastavlja svoju tradiciju.

Učešće na ovom mitingu potvrdili su neki od najbržih sprintera sveta, te nema sumnje da ćemo i ove godine ugostiti svetsku atletsku elitu.

Jamajčanka Britani Anderson je prošlogodišnja vicešampionka sveta na otvorenom u disciplini 100 metara sa preponama.

U trci na 60 metara očekuje nas sprinter Mario Burke koji ima lični rekord u ovoj disciplini 6,55 sekundi, dok iz ženske konkurencije dolazi Amerikanka Kajla Vajt sa 7,10 sekundi.

Izvor: Tanjug

tagovi: atletika | beograd | miting

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...