Beograd postaje domaćin najbržih svetskih sprintera

od strane | 02/02/2023 | Sport, Srbija

(Foto: SAS)

  Srpska prestonica ponosna je što će ove godine biti domaćin osmog po redu „Belgrade Indoor Meeting“ koji će se održati 15. februara u Atletskoj dvorani na Banjici od 17 sati i 30 minuta.

Kako je saopšteno iz Srpskog atletskog saveza (SAS), učešće su potvrdili neki od najbržih sprintera sveta – Jamajčanka Britani Anderson na 60 metara sa preponama, Mario Burke sa Barbadosa na 60 metara i Amerikanka Kajla Vajt na 60 metara.

Beograd je do sada bio domaćin velikih planetarnih atletskih takmičenja i sportista koji su menjali istoriju, pa ove godine nastavlja svoju tradiciju.

Učešće na ovom mitingu potvrdili su neki od najbržih sprintera sveta, te nema sumnje da ćemo i ove godine ugostiti svetsku atletsku elitu.

Jamajčanka Britani Anderson je prošlogodišnja vicešampionka sveta na otvorenom u disciplini 100 metara sa preponama.

U trci na 60 metara očekuje nas sprinter Mario Burke koji ima lični rekord u ovoj disciplini 6,55 sekundi, dok iz ženske konkurencije dolazi Amerikanka Kajla Vajt sa 7,10 sekundi.

Izvor: Tanjug

tagovi: atletika | beograd | miting

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...