Beograd na Samitu balkanskih gradova u Atini

od strane | 24/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: PKS)

  Na Samitu Mreže B40 balkanskih gradova održanom u Atini učestvovao je i Grad Beograd, čiju je delegaciju predvodila zamenica gradonačelnika Vesna Vidović.

Ona se prisutnima na Samitu zahvalila što je upravo Beograd prepoznat kao važan partner u procesima saradnje i donošenja rešenja za izazove velikih gradova, saopštila je Gradska uprava.

– Svedoci smo da gradovi i države funkcionišu u izuzetno izazovnom periodu i da mi u takvim okolnostima moramo da uložimo dodatni napor, kako bismo pronašli najbolji put za sprovođenje lokalne politike od koje zavisi kvalitet života građana – saopštila je Vidojevićeva.

Kada je reč o Beogradu, naglašava, ubrzani razvoj ne bi bio moguć bez podrške predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade i svih nadležnih institucija.

Ona je istakla da je značajno što je pravac razvoja našeg grada preusmeren i na spuštanje Beograda na reke.

– Ponosni smo na projekte koji su započeti sa tim ciljem, poput Beograda na vodi i Linijskog parka. Takođe, u prethodnom periodu uređeni su mnogi trgovi, poput Obilićevog i Savskog trga, proširene pešačke zone, a istovremeno se ulaže u izgradnju infrastrukture i radove na izgradnji obilaznice oko Beograda i u početak izgradnje metroa – rekla je Vesna Vidović.

Za vreme trajanja Samita, Vidovićeva se sastala i sa gradonačelnicima Atine, Soluna, Skoplja i Sofije, sa kojima je razgovarala o saradnji i planovima za dalji razvoj gradova.

Izvor: Tanjug

tagovi: atina | beograd | samit

Preporučene vesti: