Beograd kandidat za domaćina Evropskog prvenstva u atletici 2030.

od strane | 27/09/2023 | Sport, Srbija

(Foto: Freepik)

  Stručni savet Srpskog atletskog saveza (SAS) najavio je kandidaturu Beograda za Evropsko prvenstvo 2030. godine, navodi se u saopštenju SAS.

U saopštenju se navodi da je na sastanku Stručnog saveta konstantovano da je ove godine osvojen veliki broj medalja na međunarodnim takmičenjima za sve uzrasne kategorije.

Takođe, oni podsećaju da je Ivana Vuleta osvojila zlatnu medalju na SP na otvorenom u disciplini skok u dalj.

– Tokom sezone na zatvorenom i otvorenom, kada se pobroje sve medalje sa internacionalnih takmičenja, Srbija broji čak 44 osvojene. Takođe, ove godine je SAS imao najveći broj učesnika na pomenutim takmičenjima što govori o tome da nije samo kvalitet rezultata prisutan, već i kvantitet koji oslikava stručan strateški pristup razvoju atletike u Srbiji – navodi SAS.

Oni ističu da je uspešno organizovao i lokalna takmičenja na kojem su atletičari iz Srbije postizali svoje sezonske i lične rekorde, obarali norme i sakupljali bodove.

Takođe, SAS je ove godine bio realizator dva projekta u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije.

– Na protekloj sednici, Stručni savet SAS doneo je zaključak da je ova godina protekla najuspešnije od svih sezona u 75-godišnjoj istoriji postojanja Atletskog saveza i podržava ideju predsednika Srbije, Aleksandra Vučića da se u narednim godinama izgradi nacionalni atletski stadion na teritoriji Beograda, a takođe i da SAS podnese kandidaturu za EP na otvorenom koje će se održati 2030. na nacionalnom stadionu – zaključuje se u saopštenju SAS-a.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: