Beograd domaćin najvažnijeg evropskog kongresa o porođaju

od strane | 08/03/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Najvažniji evropski skup posvećen porođaju biće održan u Beogradu od 9. do 11. marta ove godine.

Na 6. evropskom kongresu o porođaju, čiji je domaćin Ginekološko akušerska sekcija Srpskog lekarskog društva, centralna tema biće porođaj prirodnim putem.

Kongres je prilika da se okupe najeminentniji eksperti iz sveta, Evrope i Srbije, kao i da razmene najnovija saznanja i iskustva u vezi sa različitim aspektima porođaja.

– Posebna pažnja biće posvećena porođaju prirodnim putem. U eri značajnog globalnog porasta broja porođaja završenih carskim rezom, sticanje standardnih akušerskih veština postalo je otežano i nedovoljno – rekla je Ljiljana Mirković, predsednica Organizacionog odbora kongresa.

Ona je navela da najveći broj predavača dolazi iz nordijskih zemalja koje su rangirane kao najbolje u pružanju nadzora u porođaju i koje imaju 15,7 odsto carskih rezova, a poseduju i jasno formulisanu doktrinu kako bi se taj procenat smanjio na preporučenih deset do 15 procenata od strane Svetske zdravstvene organizacije.

U sklopu ove manifestacije biće organizovani i kursevi koji će omogućiti lekarima da u manjim grupama steknu praktična znanja od najvećih evropskih akušerskih autoriteta.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...