Beograd domaćin najvažnijeg evropskog kongresa o porođaju

od strane | 08/03/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Najvažniji evropski skup posvećen porođaju biće održan u Beogradu od 9. do 11. marta ove godine.

Na 6. evropskom kongresu o porođaju, čiji je domaćin Ginekološko akušerska sekcija Srpskog lekarskog društva, centralna tema biće porođaj prirodnim putem.

Kongres je prilika da se okupe najeminentniji eksperti iz sveta, Evrope i Srbije, kao i da razmene najnovija saznanja i iskustva u vezi sa različitim aspektima porođaja.

– Posebna pažnja biće posvećena porođaju prirodnim putem. U eri značajnog globalnog porasta broja porođaja završenih carskim rezom, sticanje standardnih akušerskih veština postalo je otežano i nedovoljno – rekla je Ljiljana Mirković, predsednica Organizacionog odbora kongresa.

Ona je navela da najveći broj predavača dolazi iz nordijskih zemalja koje su rangirane kao najbolje u pružanju nadzora u porođaju i koje imaju 15,7 odsto carskih rezova, a poseduju i jasno formulisanu doktrinu kako bi se taj procenat smanjio na preporučenih deset do 15 procenata od strane Svetske zdravstvene organizacije.

U sklopu ove manifestacije biće organizovani i kursevi koji će omogućiti lekarima da u manjim grupama steknu praktična znanja od najvećih evropskih akušerskih autoriteta.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...