Bačka Palanka: Više od 112 miliona dinara ulaganja u sport

od strane | 25/01/2023 | Sport, Srbija

(Foto: Freepik)

  Opština Bačka Palanka uložiće ove godine više od 112 miliona dinara u razvoj sporta u gradu i prigradskim naseljima.

Predsednik opštine Branislav Šušnica najavio je Program investicionih aktivnosti, a ujedno je i obišao Osnovnu školu “Sveti Sava” na Trgu bratstva i jedinstva, gde će biti izgrađena nova sportska sala.

– Radovi na izgradnji nove sale u OŠ “Sveti Sava” vredni su 52,3 miliona dinara. Bačka Palanka je sportski grad. Mi smo dali brojne reprezentativce i šampione, posebno u kajakaškom sportu. Istovremeno, mi smatramo da je rekreativni sport izuzetno važan za decu i sve građane, i zato će sportski teren na Partizanu dobiti novu podlogu.

Biće opremljen novim koševima i golovima. Oko terena će biti postavljene ograde, biće izbetonirane staze, reparirane klupe, obojeni reflektori, a planirano je ozelenjavanje celog prostora oko terena. Radovi su vredni 9,4 miliona dinara – rekao je Šušnica.

Predsednik opštine podseća da je prošle godine za razvoj sporta bilo opredeljeno 105 miliona dinara iz budžeta opštine i dodaje ko će pomoći prilikom daljeg ulaganja u sport.

– U ovoj godini smo taj iznos povećali za sedam miliona dinara, a osim planiranih 112 miliona iz našeg budžeta, u saradnji s Vladom Srbije i Pokrajinskom vladom uložićemo značajna sredstva u kapitalne projekte u oblasti sporta – kaže Šušnica.

Ove godine se 71,2 miliona izdvaja za tehničku popravku i održavanje objekata i sportskih terena u svrhu razvoja sporta, održavanja takmičenja, treninga i organizovanje manifestacija.

Predsednik opštine napominje šta se sve do sada uradilo po pitanju ulaganja u sportske sale i šta tek treba da se izgradi.

– Prošle godine smo uz podršku Pokrajine investirali 17,4 miliona dinara u rekonstrukciju sportske sale u Gajdobri, kao i 6,3 miliona dinara za održavanje košarkaških terena na Tikvari. Izgrađena je nova sportska sala u Despotovu vredna 115,9 miliona, a započeli smo gradnju kompleksa otvorenih bazena – kaže Šušnica i ističe da je za opštinu posebno važna podrška lokalnim sportskim organizacijama.

Na teritoriji opštine Bačka Palanka postoji veliki broj sportskih organizacija i manifestacija i za njihovo funkcionisanje i održavanje namenjeno je 40 miliona dinara.

– Ulažući u sportske organizacije i razvoj sportske infrastrukture mi obezbeđujemo uslove kako kolektivnog, tako i individualnog, ali i rekreativnog sporta – poručio je predsednik opštine.

Izvor: Dnevnik

Preporučene vesti: