Aerodrom u Nišu za devet meseci imao 355.000 putnika

od strane | 11/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu imao je za devet meseci 355.518 putnika, što je za 23,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju najnoviji statistički podaci tog aerodroma.

Od januara do septembra prošle godine niški aerodrom imao je 287.772 putnika, a u toku svih 12 meseci prošle godine 389.022 putnika. Najviše putnika na niškom aerodromu od početka godine bilo je u julu 53.771 i u avgustu 51.878, a redovne letove sa tog aerodroma trenutno imaju tri avio-kompanije.

„Er Srbija“ leti tokom cele godine do Istanbula, Hana pored Frankfurta, Kelna i Ljubljane, a tokom leta i do Beograda, Atine i Tivta.

„Rajaner“ (Ryanair) ima redovne letove do Beča, Stokholma i Malte, a tokom leta do Krfa.

„Vizer“ (Wizz Air) leti do Dortmunda, Memingema, Bazela, Beča i Malmea, s tim što će letovi do Malmea biti ukinuti u zimskom redu letenja, počev od 27. oktobra.

Niš je tokom leta čarter letovima povezan sa Hurgadom, Monostirom i Antalijom.

Izvor: Beta

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...