200.000 evra od EU za turističke projekte u šest srpskih opština i gradova

od strane | 22/01/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Evropska unija dodeliće bespovratna sredstva u iznosu od 200.000 evra za kreativne i inovativne ideje u oblasti turizma i kulturnog nasleđa Srbije, a biće nagrađeno čak 12 projekata u šest opština i gradova.

Namena ovih projekata je da na inovativan i održiv način obogate turističku ponudu i time doprinesu ekonomskom osnaživanjem lokalnih zajednica, a cilj je razvoj turizma i promocija kulturno-istorijskog nasleđa.

Evropska unija će ih podržati kroz program „EU za kulturno nasleđe i turizam“, koji se sprovodi u okviru Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Kulturne institucije, javna preduzeća, udruženja i turističke organizacije su kreatori i nosioci ovih inovativnih projekata koji će se realizovati u Topoli, Negotinu, Donjem Milanovcu, Kladovu, Zaječaru i Golupcu.

Podrškom kreativnih, održivih, digitalnih i interaktivnih ideja, projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ nastoji da podigne konkurentnost partnera na lokalu i pomogne im u stvaranju novih turističkih proizvoda.

Detaljnije o svim ovim projektima možete pogledati na zvaničnom sajtu.

Izvor: EU za turizam

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...