200.000 evra od EU za turističke projekte u šest srpskih opština i gradova

od strane | 22/01/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Evropska unija dodeliće bespovratna sredstva u iznosu od 200.000 evra za kreativne i inovativne ideje u oblasti turizma i kulturnog nasleđa Srbije, a biće nagrađeno čak 12 projekata u šest opština i gradova.

Namena ovih projekata je da na inovativan i održiv način obogate turističku ponudu i time doprinesu ekonomskom osnaživanjem lokalnih zajednica, a cilj je razvoj turizma i promocija kulturno-istorijskog nasleđa.

Evropska unija će ih podržati kroz program „EU za kulturno nasleđe i turizam“, koji se sprovodi u okviru Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Kulturne institucije, javna preduzeća, udruženja i turističke organizacije su kreatori i nosioci ovih inovativnih projekata koji će se realizovati u Topoli, Negotinu, Donjem Milanovcu, Kladovu, Zaječaru i Golupcu.

Podrškom kreativnih, održivih, digitalnih i interaktivnih ideja, projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ nastoji da podigne konkurentnost partnera na lokalu i pomogne im u stvaranju novih turističkih proizvoda.

Detaljnije o svim ovim projektima možete pogledati na zvaničnom sajtu.

Izvor: EU za turizam

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...