Porfirije: Molimo se za sve ljude sveta i za mir koji je širom planete ugrožen

od strane | 03/11/2023 | SPC, Srbija SPC

(Foto: SPC)

   Povodom dolaska patrijarha srpskog Porfirija u Argentinu služen je svečani čin doksologije (molitve) u manastiru Svetog Save u Buenos Airesu uz molitveno učešće episkopa buenosajreskog i južno-centralnoameričkog Kirila, niškog Arsenija, dalmatinskog Nikodima i remezijanskog Stefana, sveštenstva, monaštva i naroda. Patrijarh je apelovao da je potrebna molitva za sve ljude sveta, za mir u svetu, za mir koji je širom naše planete danas ugrožen, pominjući pritom Ukrajinu, Palestinu i Izrael, saopštila je danas Srpska pravoslavna crkva.

„Molim vas da se molite i za našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji, kao i za sve ljude koji žive na Kosovu i Metohiji, da i tamo dođe mir, da Gospod pomogne da bude više razumevanja među ljudima, da ljudi u pomenutim mestima i na svakom mestu razumeju da su jedni drugima potrebni i da na zemlji ima mesta za svakog čoveka, za svaku dušu živu”, rekao je Porfirije. Patrijarh i članovi njegove sveštene pratnje posetiće 4. novembra 2023. godine i manastir Svetog Nikole u Maćagaju, a kruna Patrijarhove posete biće osvećenje hrama Svete Trojice u Resistenciji 5. novembra 2023. godine.

Kako se navodi na sajtu SPC, patrijarh i članovi njegove sveštene pratnje posetiće 4. novembra i manastir Svetog Nikole u Maćagaju, a kruna patrijarhove posete biće osvećenje hrama Svete Trojice u Resistenciji 5. novembra. Planirano je da se patrijarh Porfirije sretne i razgovara sa najvišim zvaničnicima države Argentine, gradonačelnicima i guvernerima provincija, kardinalom Buenos Ajresa i predstavnicima Ambasade Srbije.

Izvor: Kurir/SPC

Preporučene vesti: