Patrijarh Porfirije posetio crkvu Svetog Save u Njujorku

od strane | 26/01/2023 | Dijaspora SPC, SPC

(Foto: SPC)

  Njegova Svetost patrijarh srpski Porfirije posetio je 25. januara crkvu Svetog Save u Njujorku i tom prilikom se upoznao sa tokom radova na obnovi crkve teško oštećene u požaru na Vaskrs 2016. godine.

U pratnji patrijarha bili su Njegovo Preosveštenstvo Episkop kanadski Mitrofan, protojerej-stavrofor Velibor Džomić i protođakon Dragan Radić.

U razgovoru sa protojerejom-stavroforom Živojinom Jakovljevićem, koji je starešina hrama; Veljkom Dobrilovićem kao predsednikom Crkvene opštine njujorške i Markom Jovanovićem, članom Upravnog odbora, zaključeno je da je u proteklih šest godina obavljen značajan deo radova, ali da je preostalo još veoma mnogo posla koji iziskuje veću efikasnost i angažovanost u obnovi crkve Svetog Save.

Podsetimo, poglavar Srpske pravoslavne crkve nalazi se od utorak u poseti Sjedinjenim američkim državama gde će boraviti do 5. februara tekuće godine.

Izvor: SPC

tagovi: njujork | porfirije | poseta | spc

Preporučene vesti:

Sveti Arhijerejski Sabor Srpske Pravoslavne Crkve

(Foto: SPC)  Redovno zasedanje Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske Pravoslavne Crkve u 2024. godini, umesto prvobitno najavljenog svečanog otvaranja u Velikoj lavri Pećkoj Patrijaršiji, – istorijskom, osmovekovnom sedištu Arhiepiskopâ i Patrijaraha srpskih, – usled...

Više...