Voda iz BiH proglašena najboljom na svetu

od strane | 27/02/2023 | BiH, Region

(Foto: Freepik)

  Na najvećem svetskom takmičenju u američkom gradu Berkli Springsu, Tešanjski dijamant osvojio je zlatnu medalju u kategoriji gaziranih voda. Ovo je peta medalja koju je ova voda osvojila u Americi u poslednjih 18 godina.

Pobedu je proglasio stručni žiri kojeg je činilo 12 sudija, a odluka je donesena na bazi ukusa, mirisa, osećaja u ustima i naknadnog ukusa.

Srebrnu i bronzanu medalju odnele su vode sa Novog Zelanda i Italije.

Na ovom najprestižnijem festivalu, u konkurenciji je bilo 100 voda sa pet kontinenata, računajući sve kategorije.

Još od 2005. Tešanjski dijamant je u Americi četiri puta osvajao medalje, a ova peta, zlatna, konačna je potvrda vrhunskog kvaliteta voda iz BiH.

– Doslednost pobednika iz godine u godinu sa različitim sudijama potvrđuje izbor. To takođe govori o impresivno visokom kalibru prijavljenih voda – piše na oficijelnoj stranici ovog takmičenja mineralnih voda.

BiH je, inače, službeno najbogatija u regiji i u svetu po količini i čistoći vode.

Uprkos tome, ova država je u prvih 11 meseci prošle godine uvezla vode u vrednosti od 210 miliona maraka (KM), čime je srušila dosadašnje višegodišnje rekorde, pokazuju podaci Uprave za indirektno oporezivanje.

Najviše vode u taj region, u vrednosti od 29 miliona KM, uvezeno je iz Srbije.

Izvor: Biznisinfo

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...