U Tuzima otvorena fabrika za preradu voća i povrća

od strane | 02/03/2023 | Crna Gora, Region

(Foto: Freepik)

  Predsednik vlade Crne Gore u tehnničkom mandatu Dritan Abazović i predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj svečano su otvoriti novu fabriku za preradu voća i povrća „Frudo“ u crnogorskoj opštini Tuzi, čiji je osnivač kompanija „Red Commerce“.

Vlasnik fabrike Edo Mušović rekao je da mu je čast što se nastavlja održivi razvoj Crne Gore.

Iz Vlade navode koliki je iznos MInistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (IPARD) uručilo kompaniji i koliko košta ukupna investicija izgradnje fabrike.

– Fabrika za preradu voća i povrća površine je 2.500 metara kvadratnih sa pogonima za smeštanje i prijem robe i hladnjačama. Za izgradnju fabrike kompanija je dobila bespovratna sredstva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u iznosu od preko 630.000 evra. Ukupna investicija iznosi 2,5 miliona evra – saopšteno je iz vlade.

U prvoj fazi, kako ističu, pored postojećih 45 radnika koje firma već upošljava, zaposleno je i dodatnih 20 radnika, pretežno iz gradskog naselja Tuzi.

– Pored prerade voća i povrća, kompanija će se baviti i sušenjem voća i povrća. Prerađivački kapaciteti biće 5.000 tona voća i povrća – navodi se u vladinom saopštenju.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...