U Hrvatskoj i crkva pomaže izgradnju novog fudbalskog stadiona

od strane | 23/01/2023 | Hrvatska, Region

(Foto: Freepik)

  Hrvatski kardinal Josip Bozanić i predsednik Vlade Andrej Plenković razgovarali su na Kaptolu o toku obnove sakralnih objekata, kao i o rešavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Cilj ovog razgovora jeste izgradnja stadiona na Maksimiru za koji Zagrebačka nadbiskupija daje podršku.

Premijer Plenković je istakao nameru Vlade Hrvatske da podrži izgradnju stadiona u Zagrebu, kao i obnovu terena u drugim gradovima, posebno uzimajući u obzir uspehe fudbalske reprezentacije koja je proslavila ovu državu širom sveta.

– Kardinal Josip Bozanić izrazio je spremnost na saradnju i otvorenu podršku Zagrebačke nadbiskupije u pogledu izgradnje novog stadiona na Maksimiru – rekli su iz nadbiskupije.

Uz jasnu podršku i nameru da se što skorije krene u izgradnju stadiona, potpredsednik Vlade Branko Bačić i monsinjor Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, zaduženi su za dalje operativne aktivnosti u nastavku saradnje.

Izvor: Poslovni dnevnik

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...