U Hrvatskoj grobar najtraženije zanimanje, konkurišu i penzioneri

od strane | 14/02/2023 | Hrvatska, Region

(Foto: Freepik)

  Grobar je jedno od najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj, a zbog nedostatka radnika u ovoj državi, komunalci imaju problem sa sahranama, pa su oglasi za prijem ove radne snage stalno otvoreni.

U pojedinim županijama raspisani su konkursi na koje se sada pozivaju i penzioneri. Zaposlenje je na neodređeno vreme, a nije neophodna zavrsena osnovna škola, kao ni i iskustvo.

Zarade koje se nude grobarima su od 663 do 1.061 evra, a neki u ponudama imaju još topli obrok, godišnju nagradu i regres.

U opisu posla je navedeno da je reč o održavanju grobalja, sahranjivanje umrlih i uređenje javnih površina.

Zbog nedostatka radnika, ludbreška komunalna firma Lukom, morala je da ograniči broj dnevnih sahrana na tri, jer imaju samo osam grobara koji pokrivaju dvanaest groblja.

Da ne bi bilo diskriminacije, oglasi su otvoreni za muškarce i žene, iako se žene ne zapošljavaju.

U Hrvatskoj se godišnje organizuje između 50.000 i 60.000 pogreba.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...