Turistička organizacija Vojvodine na Sajmu turizma i kamp opreme u Ljubljani

od strane | 17/02/2023 | Region, Slovenija

(Foto: Facebook TOV)

  Turistička organizacija Vojvodine (TOV) na Sajmu turizma i kamp opreme „Alpe Adria“, koji se održava od 15. do 18. februara u Ljubljani, predstaviće turističku ponudu pokrajine sa akcentom na aktivni odmor i cikloturizam.

Na štandu će, pored TOV, turističke ponude predstaviti i turističke organizacije Novog Sada, Bačke Palanke, Sombora, Pančeva, Žablja, Vršca, Stare Pazove, klastera Deliblatske peščare, Novosadskog sajma i hotela Pupin.

Sajam turizma, kamp opreme „Alpe Adria“ je glavna turistička manifestacija u Sloveniji koja promoviše zeleni i aktivni turizam, a prošle godine se na toj manifestaciji predstavilo više od 130 turističkih ponuđača iz regiona i sveta i posetilo ga je više od 10.000 posetilaca.

Među stranim turistima koji su prethodne godine posetili Vojvodinu, posetioci iz Slovenije bili su osmi po brojnosti i činili su 5,31 odsto gostiju.

TOV organizuje “Vojvođansko veče”, na kojoj će turistički delatnici, predstavnici medija i ostali privredni subjekti imati priliku da degustiraju kvalitetna vojvođanska vina i specijalitete.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...