Troškovi prosečne crnogorske porodice najskuplji u regionu

od strane | 17/01/2023 | Crna Gora, Region

(Foto: Freepik)

  Troškovi života pojedinca i prosečne četvoročlane porodice najskuplji su u regionu u Crnoj Gori, isključujući zemlje EU i Šengenski prostor – Sloveniju i Hrvatsku.

Naime, prema podacima Numbea za 2023. godinu, prosečni troškovi života pojedinca u Crnoj Gori iznose 515 evra mesečno bez uračunate rente, dok je prosečnoj četvoročlanoj porodici potrebno 1.802,6 evra na mesečnom nivou, takođe bez rente.

To je značajno niže od susedne Hrvatske, u proseku 21 odsto, dok je život u Sloveniji u odnosu na crnogorski skuplji oko 33 odsto.

Podsećamo, troškovi života porasli su širom sveta usled rastuće inflacije, većih kamatnih stopa i sukoba u Ukrajini.

Izvor: Investitor.me

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...