Srpska ambasadorka na Međunarodnom forumu za žensko liderstvo

od strane | 08/03/2023 | Makedonija, Region

(Foto: MSP)

  Ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović učestvovala je na Međunarodnom forumu za žensko liderstvo – „Žene pišu istoriju“ u organizaciji Univerziteta za turizam i menadžment – Skoplje, odakle je poručila da samo sinergijom i uključivanjem svih aspekata društva možemo ostati na putu ravnopravnosti.

U svom obraćanju, Jovanovićeva je predstavila pozitivna iskustva i primere dobre prakse naše države po pitanju rodne ravnopravnosti i osnaživanja položaja žena, ukazavši na statističke podatke u kontekstu procenta žena na visokim funkcijama u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u Srbiji.

Kada je reč o diplomatiji, ambasadorka je istakla da Srbija baštini visok nivo učešća žena u spoljnoj politici i da o tome najbolje govori činjenica da, od ukupnog broja šefova diplomatsko konzularnih predstavništava, 31 odsto čine žene.

Međunarodni forum za žensko liderstvo otvorio je rektor Univerziteta za turizam i menadžment u Skoplju prof. dr Ace Milenkovski.

Forumu su prisustvovale i ambasadorka Kraljevine Švedske Emi Larson Džejn, guvernerka Narodne banke Severne Makedonije Anita Angelovska Bejoska, direktorka Uprave javnih prihoda Sanja Lukarevska, šefica Kancelarije UNICEF u Severnoj Makedoniji Patricija di Džovani, počasni konzul Kanade Aneta Peševa, kao i mnoge istaknute žene u makedonskoj poslovnoj zajednici, obrazovanju, medijima, kulturi i umetnosti.

Izvor: MSP

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...