Split: Za šetnju gradom u kupaćem kostimu kazna 150 evra

od strane | 29/01/2023 | Hrvatska, Region

(Foto: Freepik)

  Početkom ove godine u Splitu je na snagu stupila nova odluka o komunalnom redu.

U toj odluci su propisane veće kazne za prekršioce, pa se može očekivati da ovog leta na ulicama neće biti turista u kupaćim kostimima, jer im, ako ih „ulovi“ komunalni redar, sledi kazna od 150 evra.

Ista kazna propisana je za one koji piju alkohol na javnim mestima, a kazna za šetanje psa bez povoca je u skladu s odlukom o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i iznosi 66,36 evra za fizičko lice.

Splićane i njihove goste na ulicama će nadzirati 21 komunalni redar, a u zgradi gradske uprave na poziv će čekati još njih dvanaest.

Grad Dubrovnik od avgusta 2020. ima sličnu odluku o komunalnom redu, a prvi golišavi turisti su prošle godine komunalnim redarima platili kazne od 1.000 kuna.

Nova splitska odluka o komunalnom redu doneta je na poslednjoj sednici Gradskog veća u 2022. godini, a stupila je na snagu početkom ove.

Izvor: Tanjug

tagovi: kazna | split

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...