Selaković: Srbija i Republika Srpska žele bolji standard za građane

od strane | 10/03/2023 | Region, Republika Srpska

(Foto: Tanjug)

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković istakao je nakon razgovora sa ministrom za zdravlje i socijalnu zaštitu Republike Srpske Alenom Šeranićem da Srbija i Republika Srpska ne dele samo zajedničku prošlost i današnjicu već i budućnost, jer žele da svojim građanima olakšaju i omoguće bolji životni standard.

Tokom zvanične posete Banjaluci, Selaković je sa Šeranićem razgovarao o dosadašnjim problemima koji ustanove i svi u delokrugu rada ministarstava socijalne zaštite imaju, kada su prepoznali da je saradnja put do rešenja.

Ministar je podsetio da Srbija i Republika Srpska, u skladu sa Sporazumom o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa, imaju mogućnost da produbljuju saradnju i u oblasti socijalne zaštite.

– Dogovorili smo da u narednom periodu definišemo tekst sporazuma u oblasti socijalne zaštite koji smo pripremili za buduću zajedničku sednicu Vlada – rekao je Selaković, i najavio u prvoj polovini aprila stručni skup, gde će biti prisutni sektori nadležni za socijalnu zaštitu dva ministarstva i razmatrati pitanja značajna za što bolji rad ustanova socijalne zaštite.

Šeranić je sastanak ocenio kao konstruktivan, gde su razgovarali kako se pružaju usluge koje su i zdravstvo i socijalna zaštita u jednom.

– Zahvaljujem ministru Selakoviću na stalnoj podršci Republike Srbije prilikom izrade Socijalne karte, jer je to jedan od prioriteta ove Vlade – istakao je Šeranić.

Ocenio je da nastavljaju zajednički rad u oblasti boljeg kvaliteta socijalne zaštite kroz razmenu iskustava i dodao je da se raduje sledećem susretu gde će sa saradnicima razgovarati i poboljšanju uslova u obe zemlje.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...