Prodaje se poznati splitski hotel, početna cena 7,1 miliona evra

od strane | 19/01/2023 | Hrvatska, Region

(Foto: Freepik)

  Splitski hotel “Belvi” našao se na prodaji, u skladu sa rešenjem Trgovačkog suda u Splitu.

Njegova početna cena je 7,1 miliona evra, a ukoliko se u prvom krugu hotel ne proda, u drugom će cena iznositi 4,7 miliona evra, sa avansom od dva miliona evra uplatom na žiro račun splitskog Trgovačkog suda.

Kako je navedeno, i domaći i strani kupci mogu da daju ponude za “Belvi”.

Na prodaju se stavlja deo zgrade hotela, pokretnosti, oprema, kao i umetnička dela.

Hotel se prostire na ukupno 2.209 kvadratnih metara površine, a nalazi se na istaknutoj gradskoj lokaciji s pogledom na Rivu i na Splitska vrata.

Jedan je od najstarijih hrvatskih hotela, koji se spominje još oko 1875. godine, pod imenom “Hotel de la Ville”, a početkom 20. veka dobio je ime “Grand hotel Belvi”.

Kao poseban kuriozitet, vlasnik hotela navodi da je u njemu svojevremeno boravila i poznata britanska spisateljica krimi romana Agata Kristi.

Izvor: Tanjug

tagovi: cena | hotel | prodaja | split

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...