Prodaje se hrvatsko “ostrvo ljubavi”, kvadrat 300 evra

od strane | 28/01/2023 | Hrvatska, Region

(Foto: Youtube printskrin)

  Galešnjak, popularni ostrvo ljubavi u Pašmanskom kanalu u Jadranskom moru, uskoro bi mogao da dobije nove suvlasnike.

Naime, objavljena je prodaja 30.000 kvadratnih metara zemljišta na ostrvu koje ima oblik srca, ukupne površine od 142.000 kvadrata, za neverovatnih 10 miliona evra, odnosno 300 evra za metar kvadratni.

– Nemam agenciju za nekretnine, ja vlasnicima samo pomažem u prodaji. Radi se o četiri spojene parcele nekoliko vlasnika ukupne površine oko 32-33 hiljada kvadratnih metara. Na tom zemljištu je žbunasta vegetacija, a nekada su bile masline. Svi papiri o vlasništvu su uredni i vlasnici su uknjiženi. Vlasnici su inače iz Mrljana na ostrvu Pašmanu. Vlasnici ostalog dela ostrva nisu bili zainteresirani za prodaju – dodaje meštanin po imenu Silvestar, koji veruje da će uspeti da proda deo najpopularnijeg hrvatskog ostvra.

Prema postojećem zakonu, kako dodaje sagovornik, na takvoj površini moguće je uzgajati maslinu ili vinovu lozu, podići vilu ili restoran površine 400 kvadrata, kao i još 1.000 kvadrata podrumskog prostora.

– Dakle, investicija se sigurno može isplatiti – naglašava Silvestar.

Na oglasnim stranama navodi se da se parcele koje se prodaju nalaze oko 500 metara od obale.

– S ovom nekretninom možete uraditi stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti s jahtama poput Bijons i Džej Zi, Džef Bezos, Majkl Džordan, jer uostalom ko ne bi došao da poseti jedino morsko ostrvo prirodno oblikovano u obliku srca na svetu – stoji u oglasu, a kao jednu od opcija za potencijalne kupce predlažu otvaranje porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Takođe, izvrsne su mogućnosti za poljoprivredni elitni turizam sa vilom i/ili restoranom, kao i sa velikim skladištem za masline, vino i ostalo bilje…

Ostrvo Galešnjak u Pašmanskom kanalu jedno je od najprepoznatljivijih hrvatskih ostrva, a portal Brajtsajd ga je jednom uvrstio u 20 svetskih čuda.

Naučnici s Odseka za arheologiju Univerziteta u Zadru su 2019. otkrili da su na njemu pre više od 7.000 godina živeli ljudi, stoji u oglasu koji je postao hit na društvenim mrežama.

Izvor: JabukaTV

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...