Počinje 54. Praznik mimoze: U Herceg Novom do 4. marta maskenbali, fešte i koncerti

od strane | 16/02/2023 | Crna Gora, Region

(Foto: Freepik)

  Tradicionalnu manifestaciju, koja je više od pola veka brend Herceg Novog, 17. februara otvoriće razigrana povorka mažoretki, gradska i mesna muzika Đenović i trombonjera kroz grad, a potom i koncert Marije Šerifović

Program počinje u 18 sati na Trgu Nikole Đurkovića, ceremonijom podizanja zastave 54. Praznika mimoze na Toru.

Uslediće povorka mažoretki, Gradske muzike Herceg Novi, Mesne muzike Đenović i trombonjera od centralnog gradskog trga, preko Škvera i Šetališta pet Danica, do platoa ispred hotela „Igalo“ na kojem će biti upriličeno zvanično otvaranje i simbolično uručenje ključeva grada Kapu Mimozinog karnevala.

Uveče će biti održan koncert regionalne pevačke zvezde Marije Šerifović.

Sutradan, 18. februara biće održana Berba mimoze, događaj koji već decenijama pleni pažnju hiljada gostiju i predstavlja jedan od najposećenijih Mimozinih programa u okviru kojeg će biti održan koncert grupe Galija.

U večernjim satima, u Institutu „Dr Simo Milošević“ biće održan prvi od dva maskenbala.

Uz tradicionalan uvodni nastup, na ovom balu pod maskama prisutne će zabavljati i lokalni bend Egzodusi, Adi Šoše i Nikola Rokvić.

Za kreativne maske ulaz na oba maskenbala je besplatan, a za najbolje je obezbeđen nagradni fond vredan 10.000 evra, sa ukupno 30 novčanih i robnih nagrada.

U nedelju, 19. februara dan počinje Skalinadom, sada već čuvenom trkom novskim skalama od Škvera do tvrđave Španjola, potom će uslediti Fešta na Škveru, koja će ponuditi gastro užitke i muzički ugođaj, a na rivijeri će biti održana manifestacija Ukusi i mirisi Baošića.

Organizatori ove manifestacije su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Herceg-fest“ i Turistička organizacija Herceg Novi, uz podršku brojnih sponzora i prijatelja festivala.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...