Ostrvo Sveti Marko kod Tivta prodaje se za 80 miliona evra

od strane | 09/03/2023 | Crna Gora, Region

(Foto: Freepik)

  Kompanija „Ostrvo Sveti Marko“ ponudila je istoimeno ostrvo na prodaju za oko 80 miliona evra, iako je prošle godine uplatila 700 hiljada na ime poreza za nepokretnost za 2020. godinu, saopštio je predsednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

Reč je o ostrvu koje je nekada bila najatraktivnija imovina turističke firme „Putnik“ iz Beograda.

– Prodaje se čitavo ostrvo, a koliko sam upućen početna cena je oko 80 miliona evra. Opština nema velike ingerencije nad tim lokalitetom, ali je činjenica da je to svakako jedan od trenutno najvećih resursa i veoma značajan za dodatni razvoj turističke privrede. Nekada je bilo izuzetno popularno mesto za letovanje, pa se nadamo da će se vratiti taj nekadašnji sjaj- kazao je Komnenović.

Kompanija je tada predala Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma zahtev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova, a predviđena je bila gradnja hotelskog kompleksa sa pratećim sadržajima.

Ukupna površina ostrva je skoro 340 hiljada kvadratnih metara. Na ostrvu je u sezoni radilo i do 200 ljudi iz Tivta i susednih gradova.

Tivatska firma „Ostrvo Sveti Marko“ formirana je 2007. godine, kada je ostrvo koje je bilo najatraktivnija imovina turističke firme „Putnik“ iz Beograda, prešlo u ruke grupacije „Metropol“, iza koje je stajao ruski tajkun Mihail Slipenčuk.

„Metropol“ je planirao da na ostrvu sagradi turistički kompleks vredan 400 miliona evra.

Prema ranijem pisanju medija, Slipenčuk je nakon nekoliko godina delove imovine „Metropola“ razdelio akcionarima, a ostrvo Sveti Marko je zvanično došlo u posed of šor kompanije „Stala Property Holdings Ltd“ registrovane u Hong Kongu.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...