Nemačka kompanija spremna da preuzme aerodrom u Beranama

od strane | 06/02/2023 | Crna Gora, Region

(Foto: Freepik)

  Nemačka kompanija „Elite-private-jet-service“ spremna je da obezbedi novac i započne proces valorizacije aerodroma u Beranama u nameri da ga preuzme. Čeka se konačna odluka Vlade Crne Gore po ovom pitanju.

Vlasnik pomenute kompanije Majk Štajnmiler rekao je da je pripremio svu potrebnu dokumentaciju koja mu je do sada tražena i da je imao četiri sastanka u Vladi Crne Gore.

– Novac može biti sutra u Crnoj Gori i možemo odmah krenuti u realizaciju planova. Potrebno je samo da dobijem odgovor na poslednji dopis koji sam poslao ili da me neko pozove. Dovoljan je samo jedan telefonski poziv i da na račun u Crnoj Gori legne novac za rekonstrukciju i stavljanje u funkciju aerodroma u Beranama – tvrdi Štajnmiler.

U Beranama je bio njegov partner, a lično se četiri puta do sada sastao sa premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem.

Štajnmiler (41) je bivši vojni pilot i njegova kompanija već četiri godine je partner Minhenske konferencije i zvanični je prevoznik. To znači da ukoliko neka delegacija ne dolazi svojim avionom u Minhen, u tom slučaju usluge avio prevoza pruža Štajnmilerova kompanija.

On kaže da je prvi put na ovu ideju došao pre dve godine, u vreme vlade Zdravka Krivokapića. Međutim, tada nije naišao na razumevanje, te niko nije hteo da ih primi na razgovor.

– Tražimo samo koncesije na dvadeset godina. Pustite nas da počnemo da radimo. Moj plan je bio da već u ovoj godini počnem sa radom, ali nisam naišao na razumevanje kod prethodne vlade. Onog trenutka kada dobijemo koncesije i krenemo u realizaciju planova, za samo godinu dana ćemo aerodrom staviti u funkciju. Politika me uopšte ne zanima – zaključuje Štajmiler.

Inače, vlasnik ove nemačke kompanije je oženjen Berankom.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...