Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

od strane | 28/10/2023 | Crna Gora, Region

(Foto: Tanjug)

  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji.

Vučević i Selaković su sa Jelenom Dobričanin, Vukom Orovićem i Markom Milačićem iz Saveza studenata Crne Gore u Srbiji, razgovarali su o inicijativi tog saveza da kopija popisnice postane integralno dokazno sredstvo o nacionalnoj pripadnosti prilikom apliciranja za ostvarivanje prava na besplatno školovanje studenata iz Crne Gore u Srbiji.

Naglašavajući da je neophodno uložiti dodatne napore na učvršćivanju veza Srba iz regiona i dijaspore sa Srbijom, ovaj Savez se zalaže da se obezbede uslovi da mladi ljudi iz Crne Gore dobiju pravo na školovanje pod istim uslovima kao i njihovi vršnjaci u Srbiji.

Vučević je izrazio zadovoljstvo zbog prilike za susret sa mladim ljudima okupljenim u ovom Savezu, ističući da su ovakvi razgovori pravi put za pronalaženje konstruktivnih rešenja.

Mladi i obrazovani ljudi, ocenio je ministar, predstavljaju budućnost i treba razmotriti sve načine kako da budući akademski građani imaju što bolje uslove tokom školovanja.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...