Ministarka Tanasković u Skoplju istakla važnost regionalne saradnje

od strane | 08/10/2023 | Makedonija, Region

(Foto: Tanjug)

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković učestvovala je na otvaranju Drugog nacionalnog sajma hrane i pića u Skoplju u Severnoj Makedoniji i tom prilikom istakla koliko je važno čuvati i širiti tradiciju.

Ministarka Tanasković zahvalila je premijeru Severne Makedonije Dimitru Kovačevskom i ministru poljoprivrede Ljupču Nikolovskom na pozivu da učestvuje na sajmu hrane i pića i pozvala ih da uzvrate posetom Beogradu, na sajmu Open Balkan, od 16. do 19. novembra.

– Bitno je da regionalno sarađujemo sa svima koji ste danas ovde – mali proizvođači koji šire i čuvaju tradiciju. Da u svaku teglu i flašu koju ste proizveli donesete ono što je najbogatije u našem regionu, a to su naši ukusi, stari recepti i dobra kuhinja koju treba da negujemo i tradicija koju treba da širimo po celom svetu – navela je Tanasković.

Ministarka je zahvalila domaćinima i na dugogodišnjoj političkoj, ekonomskoj i bilateralnoj saradnji.

– Ponosna sam na to što sam deo srpske vlade koja može da učestvuje u razmeni i prijateljstvu koje već dugo i tradicionalno imamo sa Severnom Makedonijom i što sam deo ovog skupa. Nadam se da se uskoro svi zajedno vidimo u Beogradu – zaključila je Tanaskovićeva.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...