Janevski: Direktan let Beograd-Ohrid doneće duplo više srpskih turista

od strane | 11/01/2023 | Makedonija, Region

(Foto: Wikipedia)

  Avio linija Ohrid-Beograd udvostručiće broj srpskih turista u tom makedonskom turističkom centru. Počeće da saobraća u junu, a prema rečima direktora Agencije za unapređenje i podršku turizmu Severne Makedonije Ljupča Janevskog, očekuje se da će u toj državi zahvaljujući novoj liniji, biti premašen rekordni broj turista i noćenja u odnosu iz 2019. godine.

On je za makedonsku radio-televiziju rekao da je prethodne godine broj srpskih turista na Ohridu povećan za 40 procenata.

Janevski previđa da će ovaj let udvostručiti broj srpskih turista, jer će Er Srbija leteti četiri puta nedeljno po primamljivim cenama. Očekuje i povećanje broja letova za Izmir usled najave čarter leta Izmir-Ohrid i predviđa razvoj turizma u narednom periodu.

– Fokus će ponovo biti na regionalnim tržištima koja treba da stabilizujemo. Očekujemo između 10 i 15 odsto dodatnih sekundarnih tržišta i između 30 i 40 odsto rasta turizma. Odnosno, očekujem da ćemo 2023. uspeti da pređemo brojku od 3,2 miliona noćenja – kaže Janevski.

Dodao je da se ove godine predviđa porast broja turista iz evropskih i azijskih zemalja, kao i više kružnih tura po Balkanu, u kojima je Ohrid neizbežna destinacija.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...