Hrvatskoj od 1. aprila novi paket mera pomoći građanima i privredi

od strane | 28/02/2023 | Hrvatska, Region

(Foto: Freepik)

  Predsednik hrvatske Vlade i HDZ Andrej Plenković najavio je da će novi paket mera pomoći građanima i privredi biti usvojen u martu, kao i da će on stupiti na snagu 1. aprila.

– Znamo da će novi paket mera biti usvojen u martu, a stupiće na snagu 1. aprila. Svi resori su angažovani. Od toga će imati korist i građani i privreda – istakao je Plenković.

On je nakon sednice šireg Predsedništva HDZ podsetio da je Vlada politikom intervencionizma očuvala radna mesta, a 800.000 radnika u privatnom sektoru dobilo je platu upravo zahvaljujući intervenciji Vlade u vreme krize izazvane koronavirusom.

Takođe, 130 preduzeća je ostalo na nogama, dok je privreda rasterećena od brojnih poreza i davanja, smanjena je stopa PDV, a kako je naveo Plenković, regulisane su i cene struje, gasa i naftnih derivata.

– Tako ćemo nastaviti i dalje u meri u kojoj je to potrebno s obzirom na okolnosti da smo u situaciji da nam je Evropska komisija pre nekoliko dana predvidela privredni rast u 2022. od 6,3 odsto BDP. Učinili smo i niz napora da zadržimo ekonomski i socijalni standard građana – poručio je hrvatski premijer.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...