Hrvati se boje siromaštva više od drugih Evropljana

od strane | 15/01/2023 | Hrvatska, Region

(Foto: Freepik)

  Brigu zbog visokih troškova života dele gotovo svi Evropljani, ali se građani Hrvatske izdvajaju strahom od siromaštva i isključenosti iz društva, pokazao je najnoviji izveštaj agencije Eurobarometar.

Čak 93 odsto ispitanika u EU izrazilo je zabrinutost zbog rasta troškova života, izvestio je Evropski parlament. Hrvatska je blizu proseka, sa 91 posto ‘zabrinutih’ ispitanika, pokazuje anketa.

Veliki broj Evropljana strahuje i od siromaštva i isključenosti iz društva, njih čak 82 odsto. Hrvatska je znatno iznad evropskog proseka, s čak 87 odsto ispitanika koje muči taj strah.

Gotovo 60 odsto ispitanika u Hrvatskoj navodi i da primanjima nešto teže odnosno teško pokriva troškove života. Na nivou EU teškoće je navelo nešto manje od polovine ispitanika.

Većina Evropljana nije zadovoljna merama kojima njihove vlade i EU pokušavaju da reše krizu. Njih 64 odsto na nivou EU nije zadovoljno vladinim odgovorom, a 56 odsto reakcijom Brisela.

U Hrvatskoj, vladinim merama nije zadovoljno 72 odsto ispitanika, a merama EU 62 procenta.

Izvor: Index.hr

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...