Dani Beograda od 2. do 7. marta u Herceg Novom

od strane | 01/03/2023 | Crna Gora, Region

(Foto: Freepik)

  Turistička organizacija Beograda (TOB) tradicionalno će u okviru Praznika mimoze od 2. do 7. marta održati Dane Beograda u Herceg Novom.

Prema saopštenju organizacije, u tom periodu biće predstavljen program koji promoviše kulturnu i turističku ponudu srpske prestonice i ujedno poziva Novljane da u narednom periodu posete Beograd.

– Stavljajući fokus na jednu od najvažnijih kulturnih spojnica Beograda i Herceg Novog, Muzej Grada Beograda donosi interaktivnu izložbu u Kući nobelovca Ive Andrića sa inovativnim eksponatima vezanim za život i delo našeg nobelovca i besplatnim stručnim vođenjima – saopštili su iz TOB.

Za četvrtak 2. mart, pripremljen je bogat i raznovrstan program u saradnji sa JP Beogradske pijace, restoranom Velika Skadarlija, umetničkim centrom Talija, JUK Herceg Fest i Gradskom kafanom Herceg Novi.

– U centru Herceg Novog od deset časova počinje Beogradska spenza, otvoreni prodajni izlog ručno rađenih umetnina i proizvoda već poznatih beogradskih brendova za domaću hranu i umetničke zanate. Posetioci će moći da uživaju u nastupu mladih igrača umetničkog centra Talija, kako na Beogradskoj spenzi, tako i tokom Skadarlijske večeri, koje će, tradicionalno, biti priređeno u Gradskoj kafani – naveli su iz Organizacije.

Zvuci starogradske muzike, anegdote i nastup skadarlijske dame, u pratnji čak dva orkestra, predstaviće atmosferu i duh čuvene boemske Skadarlije u Beogradu, a gosti Gradske kafane će 2. marta u večernjim časovima uživati u ukusima specijaliteta koje će ove godine prirediti restoran Velika Skadarlija.

Interaktivna postavka u Kući Ive Andrića biće otvorena u četvrtak 2. marta u 12 časova, a u radnom vremenu od 9 do 21 sat trajaće sve do 7. marta, uz prisustvo kustosa Muzeja grada Beograda.

Kao svojevrstan uvod u Dane Beograda, u sredu, 1. marta, na 54. Prazniku mimoze gostuje i čuvena predstava Beogradskog dramskog pozorišta Eling, na poziv JUK Herceg Fest i u organizaciji agencije Impresario.

Predstavu je režirao Marko Manojlović, a igraju Ljubomir Bandović, Pavle Pekić, Nataša Marković, Nenad Gvozdenović i Rade Marković. Biće izvedena u Dvorani Park.

Na upravo završenom 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Heceg Novi potpisale su Protokol o saradnji, na osnovu kojeg će biti realizovan čitav niz aktivnosti u oblasti turizma.

Izvor: Turistička organizacija Beograda

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...