Crna Gora planira osnivanje državnog telekom operatera

od strane | 14/02/2023 | Crna Gora, Region

(Foto: Freeepik)

  Vlada Crna Gore zadužila je šest osoba da pripreme preliminarnu informaciju o mogućnostima osnivanja državnog telekomunikacionog operatera.

Premijer Dritan Abazović istakao je na koji način može da se instalira telekomunikaciona kompanija.

– Crna Gora, preko CEDIS-a, već ima instaliranu mrežu preko koje može da se instalira telekomunikaciona kompanija. CEDIS ima ponudu postojećih operatera da to izda na 10-20 godina. Da li da pravimo našeg operatera i zaradimo ili da ustupimo za manje pare drugima – obrazložio je Abazović.

Predložio je da se, za početak, formira radna grupa od šest ljudi.

– Oni bi napravili informaciju šta mi imamo od infrastrukture, koliko bi investicija koštala državu, dokle bi se moglo i šta bi bili konačni benefiti. Ako vidimo da to ima nekog smisla, možemo da idemo dalje – dodao je premijer u tehničkom mandatu.

Ocenio je da bi osnivanje državnog telekomunikacionog operatera imao pozitivan uticaj, te da država ništa ne gubi, a da je ideja dobra.

– Ne vidim kako ovo ne bi bilo super profitabilno, osim ako se nešto loše uradi, pa taj servis ne bude kako treba. Vidim veliku mogućnost – rekao je predsednik Vlade.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da je ideja dobra istakavši da su u ključnim državama EU telekomunikacione usluge, kako kaže, pod državnim skutima.

– Neka se na osnovu preliminarnih informacija pokaže da li da idemo dalje sa projektom – zaključio je ministar Damjanović.

Izvor: Biznisinfo

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...