Članovi Predsedništva BiH sa Boreljom: Važno očuvati mir i stabilnost

od strane | 16/02/2023 | BiH, Region

(Foto: Tanjug)

  Na sastanku u Briselu članova Predsedništva BiH sa visokim predstavnikom Evropske unije (EU) za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom, istaknuta je važnost očuvanja mira i stabilnosti, kao preduslova za punu funkcionalnost institucija i ubrzan ekonomski razvoj.

Tokom sastanka bilo je reči o političkoj i bezbednosnoj situaciji u zemlji, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Sagovornici su razmenili mišljenja o neophodnim koracima za dalji napredak BiH na evropskom putu, za koji su članovi Predsedništva izrazili punu saglasnost.

Na sastanku je naglašena važnost unutrašnjeg razgovora unutar države, ali i dijaloga sa EU, s ciljem boljeg razumevanja i što bržeg puta ka Uniji, navedeno je u saopštenju.

Članovi Predsedništva BiH prethodno su se sastali sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...