Britanski investitori žele da ulažu u Crnu Goru

od strane | 09/02/2023 | Crna Gora, Region

(Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija)

  Investitori iz Velike Britanije zainteresovani su za ulaganja u Crnu Goru, koja je prepoznata kao rastuće turističko tržište, saopštila je britanska ambasadorka Karen Medoks na sastanku sa ministrom kapitalnih investicija Crne Gore, Ervinom Ibrahimovićem.

– Investitori su u prvom redu zainteresovani za strategiju i razvojne planove Crne Gore kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura, to jest razvoj nacionalnih vazdušnih luka i civilnog vazduhoplovstva generalno. Britanske kompanije u ovoj oblasti imaju značajno iskustvo i posluju širom Evrope i sveta i razvoj svog poslovanja u ovom regionu vide kao dobru poslovnu priliku – istakla je Medoks.

Ibrahimović je sa ambasadorkom razgovarao o mogućim investicijima i projektima koji bi mogli da unaprede saradnju dve države.

– Izuzetno me raduje da strani investitori prepoznaju Crnu Goru kao državu sa značajnim razvojnim potencijalima, ujedno sam saglasan da je turistička privreda srž razvoja ekonomije naše države – rekao je crnogorski ministar.

On je rekao da u Ministarstvu kapitalnih investicija rade na razvoju svih oblasti saobraćaja i energetike, usklađivanju pravnog okvira, kao i na usvajanju standarda EU, čime žele da stvore povoljan poslovni ambijent za privlačenje stranih investicija.

Istakao je da Crna Gora mora da radi na modernizaciji postojećih aerodroma, ali i da razvija nove vazdušne luke, istakavši neophodnost izrade studija, analiza i plansko-projektne dokumentacije.

Upoznao je ambasadorku sa određenim interesovanjima stranih kompanija za ulazak na tržište Crne Gore, a kako je istakao, da bi se realizovali kapitalni razvojni projekti potrebni su kapital, znanje i iskustvo.

Ovaj susret bio je prilika za razmenu stavova i razmišljanja na temu nestabilne političke situacije, te su se na sastanku složili da ovakva politička atmosfera u velikoj meri utiče na ekonomski napredak i na kreiranje vizije i strategije razvoja Crne Gore, kako u ekonomskom smislu tako i u procesima EU integracija.

Izvor: Biznis.rs

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...