Bosanska firma “Kristal” regionalni lider u staklarstvu

od strane | 20/01/2023 | BiH, Region

(Foto: Freepik)

  Direktorka komercijalnog sektora firme “Kristal” iz Viteza u BiH Ana Jerković najavila je da ova firma, koja se bavi izrađivanjem proizvoda od stakla, planira nove investicije.

– Ono po čemu smo jedinstveni na tržištu Bosne i Hercegovine, ali i šire jesu stakla koja proizvodimo za brodogradnju i protuivpožarna stakla. Koncept rada se temelji na principu da kupcima nudimo kompletnu uslugu i sve na jednom mestu u svetu stakla – rekla je Jerkovićeva.

Svake godine ova firma zabeleži rast proizvodnje i prodaje, a trenutno je situacija takva da posluju na granici proizvodnih i prodajnih mogućnosti, zbog čega idu u nova ulaganja u cilju povećanja kapaciteta.

Prošle godine imali su ulaganja u novu opremu za obradu i za izradu stakla, a u ovoj godini je plan posvetiti se posebnom staklima koja će im omogućiti proizvodnju veće količine.

– Uspeh ne dolazi preko noći, tako nije došao ni kod nas. Brzi rast naše firme potvrda je dugogodišnjeg rada, odricanja, truda, vizije, dobrih i ne tako dobrih odluka, zbog čega smo danas to što jesmo i zbog čega znamo u kojem smeru dalje ići – objasnila je direktorka Jerković.

Kao što i samo ime ukazuje, “Kristal” je do sada iz godine u godinu bio fokusiran u nameri da istraje da ostvari zadate ciljeve i da se brzo prilagodi promenama na tržištu.

Kako navodi pomenuta direktorka firme, njihova vizija je bila da postanu regionalni lider u području staklarstva, a u tome su i uspeli. Ostaje samo da nastave i istraju u toj nameri.

– Vizija je zadržati lidersku poziciju ali s unapređenom verzijom “Kristala” s fokusom na kvalitetu, povećanje kapaciteta i trendove za građevinskim staklom za interijere i eksterijere – zaključuje Jerkovićeva.

Planirano je i ulaganje u instalaciju solarnih panela, a firma trenutno ima ukupno 230 zaposlenih.

Izvor: Biznis info

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...