Otvara se prvi bitkoin bankomat u Sarajevu

od strane | 10/02/2023 | BiH, Region

(Foto: Freepik)

  U glavnom gradu Bosne i Hercegovine uskoro će sa radom početi prvi bitkoin bankomat preko kog će građani moći da kupuju i prodaju kriptovalute.

Ono što bi mogao da bude potencijalni problem je to što promet kriptovalutama u ovoj državi i dalje nije zakonski uređen.

Kako je navedeno, polažu se nade da će upravo otvaranje ovog bankomata, koji se nalazi na Marijin Dvoru na adresi Kranječvićeva broj 33, doprineti zakonskom regulisanju tržišta kriptovaluta.

Iz kompanije “Virtual Planet” koja stoji iza ovog projekta poručuju da je samo pitanje dana kada će ovaj prvi bankomat početi sa radom, te da se očekuje i tržišni uspeh.

– Projekat je u završnoj fazi sa licencama. Što se nas tiče sve je spremno. Što se tiče naših očekivanja, iznenadili bi se kada bi videli koliko ljudi trguje na ovaj način. Ne sumnjamo u uspeh na tržištu – rekli su iz pomenute kompanije.

Kao što je poznato, reč je o najpoznatijoj virtuelnoj kriptovaluti koja sve više uzima maha u platnom prometu u svetu.

Tako se one različito definišu u zavisnosti od područja, pa su u Singapuru smatrane uslugama, u Americi kapitalnim dobrom, dok se u Nemačkoj tretiraju kao privatni novac.

Izvor: Klix

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...