BiH izvezla rekordnu količinu oružja i municije

od strane | 14/01/2023 | BiH, Region

(Foto: Pixabay)

  Iz BiH je prošle godine izvezeno oružja i municije u vrednosti većoj od 196 miliona konvertibilnih maraka (100,2 miliona evra), što predstavlja rekordan iznos u protekle četiri godine.

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje, iz BiH je u 2022. izvezeno 4,81 milion kilograma oružja i municije.

Najviše oružja i municije iz BiH otišlo je na tržišta SAD, Saudijske Arabije, ali i Turske, Egipta, Poljske, Švajcarske i Nemačke.

S druge strane, u BiH je u prošloj godini uvezeno oružja i municije u vrednosti od 24,69 miliona KM, što je dosta više nego 2021. kada je uvez bio vredan 13,02 miliona KM.

– Najviše oružja i municije BiH je uvozila iz susednih zemalja, odnosno Hrvatske, Srbije, ali i iz SAD te Turske i Češke – podaci su Uprave za indirektno oporezivanje.

Izvor: Glas Srpske

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...