Abazović najavio otvaranje fabrike za proizvodnju votke u Nikšiću

od strane | 15/02/2023 | Crna Gora, Region

(Foto: Freepik)

  Predsednik crnogorske Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović najavio je na poslednjoj sednici da će 21. marta u Nikšiću biti otvorena fabrika votke Beluga Montenegro.

Abazović je dodao da će se odmah po otvaranju fabrike zaposliti oko 200 radnika, a do 2025. planiraju da imaju 400 zaposlenih.

On dodaje da je reč o poznatom svetskom brendu za proivodnju tog alkoholnog pića.

– Završio sam sastanak sa vlasnicima fabrike Nooblewood Adriatic. Oni prave jednu od najpoznatijih votki u svetu Beluga. Dogovorili smo se da 21. marta svi idemo na otvaranje fabrike u Nikšiću koja će da proizvodi Belugu Montenegro. U Crnoj Gori će se proizvoditi votka koja će ići u svet. Imaju posebnu fabriku u Rusiji. Fabrika u Crnoj Gori ima ambiciju da razvija izvoz za celi svet sa brendom Beluga Montenegro – izjavio je predsednik crnogorske Vlade.

Rekao je da će u Tivtu biti zaposleno 50 radnika koji će raditi u marketingu, a u fabrici će raditi proizvodnja koja je povezana sa proizvodnjom u Letoniji.

Istakao je da je ovo veliki podsticaj za ekonomiju zemlje, jer je reč o jako skupom brendu, te da će kapacitet proizvodnje biti šest flaša na sat.

– Za one koji ne znaju, Beluga je četvrti najpoznatiji brend za proivodnju votke u svetu, a osmi najprodavaniji. Zašto osmi? Zato što je najskuplji. Najjeftinija boca je 40 evra, a postoje i one koje koštaju i po 7.000 evra – rekao je Abazović.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Na području Zvornika Rusi grade veliko gasno postrojenje

(Foto: Freepik)  Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi na području Zvornika trebalo da bude izgrađeno postojenje za pretvaranje prirodnog gasa u tečni. Višković je naveo i da je ruski investitor zainteresovan za ovaj projekat. - Gas se u...

Više...

Ministar Vučević sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore

(Foto: Tanjug)  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, sastao se u Vladi sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. Vučević i Selaković su sa...

Više...